1 mei 2016 – Hallerbos (Belgie)

Vanmorgen vroeg naar het Hallerbos gereden met Annemieke Struyk. Het Hallerbos is een bos reservaat even buiten Brussel. In het kort komt het erop neer dat “het bos – het bos gelaten wordt” en afgebroken takken (voor zover deze de wandelpaden niet blokkeren/hinderen) niet opgeruimd worden. Dit bos is met name bekend om de (korte) bloeiperiode van onder andere de wilde hyacint. Deze bloeit over het algemeen eind april en zorgt voor een paars “vloerkleed” tussen de bomen. Erg fraai en erg fotogenieke locatie.

Vanaf Den Haag is het ongeveer 2 uur rijden (+/- 200KM). Zelf vind ik het mooiste gedeelte van het bos het “Tranendal”. Dit is een glooiend landschap waar de wilde hyacint erg mooi uitkomt. Op de hallerbos.be website zijn een drietal routes te downloaden (http://www.hallerbos.be/bezoekersinfo/wandelingen/) waarbij de afstand varieert van 1.8KM, 4KM en 7KM. Zelf hebben wij vandaag de Reebokwandeling gelopen van 7KM plus nog wat extra kilometers voor het maken van foto’s (totaal bijna 18KM).

Tot slot nog een handige tip voor diegene welke beschikt over een Android telefoon. In de Google Playstore is een app te downloaden; Geo Tracker (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilyabogdanovich.geotracker&hl=nl) waarbij het mogelijk is om kaarten vooraf te laden (bijvoorbeeld de drie routes in het Hallerbos in *.gpx formaat). Zodra deze geladen is kan een opname gestart worden waarbij zowel de gedownloade route als de eigen gelopen route zichtbaar is. Dit werkt erg prettig en na afloop geeft deze app een duidelijk beeld van gelopen afstand, gemiddelde snelheid, hoogteverschil en nog overige  informatie. Wat mij betreft is een bezoek aan het Hallerbos meer dan de moeite waard. Let alleen wel op dat de bloeitijd maar +/- 3 weken is.

Meer informatie Hallerbos:

Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hallerbos

Officiele website: http://www.hallerbos.be/

Onderstaand de foto’s van vandaag: